Om

Sthlm arkitektur är ett hobbyprojekt som har sitt ursprung i små upptäcktsfärder efter att jag flyttade upp från Göteborg sommaren 2010. Projektet går ut på att jag googlemappar stockholmska byggnader och platser jag tycker om eller som på ett eller annat sätt intresserar mig. Sedan är tanken att jag besöker och dokumenterar dem efter hand, oftast i foton men egentligen på vilket sätt som helst.

Från början tänkte jag bara göra en Google map rakt upp och ned att ha som hjälp och referens vid besöken, och för att hålla koll på var jag varit. Sedan började vänner fråga om de inte kunde få den, och om jag inte kunde lägga in små temarutter för t ex betongfetischister eller märka ut var man kan få bra kaffe. Där föddes idén att göra någonting mer av det, och att skapa en sorts ytterst personlig referenssajt som fler kanske kan få ut något av.

För personligt är det. Jag har inga ambitioner eller ens någon önskan att bygga något som gör anspråk på att vara heltäckande eller som bara innehåller allmänt erkända verk. Det här är mitt urval och så kommer det att vara, men jag lyssnar naturligtvis hemskt gärna på tips om vad jag bör se och vad som bör vara med. Dra i så fall iväg ett mejl till hans.g.andersson[at]gmail.com eller skriv en kommentar på lämplig sida.

Status just nu är att jag börjar bli skapligt nöjd med sajtens funktion (vilket inte innebär att det inte finns massor att fila på), och har börjat lägga in alla platser och byggnader jag vet om så här långt. Utgångsurvalet kommer från diverse böcker, Wikipedia, arkitektstudierna en gång i tiden, sådant jag råkat se eller höra talas om någonstans osv.

/Hans Andersson